Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Hamis túrógombóc recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 liter aludtej vagy kefír (a legjobb, ha házi tejből készül az az aludtej)
» kb. 15 dkg búzadara
» 2 ek kristálycukor vagy 2 cs vaníliás cukor
» zsemlemorzsa
» olaj
» tálaláshoz
» tejföl (ha lehetőség van, akkor házi)
» porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A kemény aludtejről (alól) kiöntjük a savót, majd a megmaradt aludtejet felforrajuk, de óvatosan, hogy le ne égjen. Én nem szoktam megvárni, hogy teljesen felforrjon, hamarabb teszem bele a cukrot (vagy a vaníliás cukrot) és a búzadarát.
Óvatosan kevergetni kezdjük, kisebbre állítjuk a hőfokot az aludtej alatt.
Amint ez a masszaféle félig szilárddá válik, levesszük a tűzről, és félretesszük. (A búzadara addig is puhul, de a massza is kicsit hűl a formázhatósághoz.)
Amíg a massza hűl, a zsemlemorzsát egy serpenyőbe tesszük, kevés olajat öntünk rá, majd megpirítjuk. Félretesszük.
A viszonylag megszilárdult masszából (puhább lesz, mint a túrógombóc) vizes kanál vagy a saját kezünk segítségével kis gombócokat formázunk, amiket a pirított zsemlemorzsába forgatunk.
A végén külön tányéron tálaljuka gombócokat, megszórjuk plusz zsemlemorzsával.
Megjegyzés / tipp:

Tejföllel és porcukorral kínáljuk.
0 komment 2 ember kedveli tigerx27
2012.03.29 20:34
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
kemény aludtejről, megmaradt aludtejet, vaníliás cukrot, aludtej alatt, masszaféle félig, búzadara addig, serpenyőbe tesszük, viszonylag megszilárdult, saját kezünk, pirított zsemlemorzsába, végén külön, formázhatósághoz, zsemlemorzsával, zsemlemorzsába, kristálycukor, zsemlemorzsát, megszilárdult, segítségével, zsemlemorzsa, Félretesszük, félretesszük, felforrajuk, megpirítjuk, porcukorral, serpenyőbe, kevergetni, megszórjuk, felforrjon, túrógombóc, masszaféle, aludtejről, gombócokat, tálaláshoz, túrógombóc, viszonylag, gombócokat, formázunk, búzadara, zsemlemorzsa, olaj, tálaláshoz, porcukor,
Camambert mártásos csirkefalatok
0 komment 3 ember kedveli
Velős pirítós
0 komment 2 ember kedveli
Paradicsomsaláta
0 komment 6 ember kedveli
Sült banán
0 komment 2 ember kedveli
Töltött Zsömle
0 komment 6 ember kedveli
Húsvéti torta-gyerekeknek
0 komment 2 ember kedveli
Fehér egér kifli
0 komment 7 ember kedveli
Óvári sertésszelet recept
0 komment 7 ember kedveli
Pehelykönnyű túrós pite
0 komment 5 ember kedveli
Mákos kocka
0 komment 6 ember kedveli
Kuszkusszal töltött padlizsán.
0 komment 1 ember kedveli
Filléres töltöttcsirke
0 komment 5 ember kedveli
Lencsepüré sajttal,köretnek.
0 komment 1 ember kedveli
Malackaraj tökmagos burgonyával-szilvás gombamártással...
0 komment 7 ember kedveli
Sztrapacska-túróval-sült szalonnapörccel-
0 komment 17 ember kedveli
Halászlé
5 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.